Back to Question Center
0

Pemasaran Video yang Sukses: Top 5 Tips Dari Semalt

1 answers:

Apa yang anda tentukan untuk mencapai apabila anda menyiarkan video di laman web atau sosial andamedia? Adakah anda mahu ia pergi virus? Nah, itu bukanlah matlamat tunggal anda. Sebagai pemasar, anda mungkin pernah mendengar atau membaca tentangstatistik yang menakjubkan: menjelang tahun 2017, kempen pemasaran video dijangka menyumbang kira-kira 70% daripada semua penggunalalu lintas, iklan video akan berkembang 5 kali lebih pantas daripada halaman pendaratan dan anda akan mendapat angka penukaran 800% lebih banyak. Yang membuat abacaan yang baik, kan? Jadi, bagaimana anda membuat video yang menarik?

Alexander Peresunko, Pengurus Kejayaan Pelanggan dari Semalt ,memberikan pemahaman tentang pemasaran video yang berjaya.

1. Pusatkan video anda di sekitar cerita

Terdapat beribu-ribu video menjengkelkan di luar sana yang tidak baikdengan orang ramai dalam talian - hosting y dominios en peru. Jangan jadi lelaki itu. Berkonsentrasi pada nilai tambah, dan secara semula jadi, anda akan mendapat petunjuk. Buatlah yang terbaik dari pelanggankeperluan dan segala-galanya rapi terjun. Anda sentiasa boleh membuat panggilan ke tindakan yang strategik dan relevan bersama dengan 'dikesan'URL di hujung video (pastikan bahawa ia berkaitan dengan kisah anda).

2. Jadikan ia sepuluh saat yang terbaik pernah

Adakah anda tahu bahawa kebanyakan orang mengklik selepas hanya 10 saat ataukurang? Apa maksudnya? Mudah: dapatkan mata anda terus dari awal. Cuba mencetuskan rasa ingin tahu dengan bertanya atau menggunakan teaseruntuk mengaitkan mereka dengan segera. Garis bawah boleh digunakan untuk membuat orang ketawa, mengajar atau memberi inspirasi kepada mereka.

3..Meringankan

Akan menjadi satu kesalahan untuk membuat video yang membosankan. Seperti yang anda mahuuntuk mengubah pandangan menjadi petunjuk, anda tidak perlu memberi tumpuan kepada pemasaran. Penonton anda ingin ketawa, mendapatkan pencerahan dan melarikan diri dari merekahari kerja membosankan. Humor berfungsi keajaiban. Fikir di luar kotak. Jangan terkejut dengan apa yang anda lihat orang lain dalam kerjaya anda. Jadilah kreatifdan mengambil risiko. Menurut Dharmesh Shah (pengasas dan CTO of HubSpot) kebanyakan video terlalu tegang dan konservatif. Jika anda mahumenonjol, maka anda mesti kreatif.

4. Optimumkan untuk enjin carian

Terdapat banyak taktik yang boleh anda gunakan untuk memastikan video andamudah dijumpai di Google dan enjin carian yang lain. Untuk permulaan, tuan rumah video dalam domain anda. Kedua, membolehkan embedding pada andavideo kerana ini meningkatkan kemungkinan mendapatkan pautan dalam dan semasa anda berada, jangan lupa untuk memanfaatkan laman web video.

Ketika datang ke SEO untuk video, penerangan adalah segala-galanya. Mereka(keterangan) membolehkan labah-labah enjin carian untuk menggunakan apa sahaja yang diperlukan oleh video anda. Pastikan semua video anda ditandakankata kunci, tajuk dan deskripsi yang berkaitan.

5. Mendidik dan membuktikan nilai anda

Adakah anda tahu bahawa kira-kira dua pertiga daripada penonton anda cariuntuk sesuatu yang baru untuk belajar? Ambil peluang ini untuk mengajar mereka bagaimana mereka boleh menggunakan perkhidmatan anda. Sebagai contoh, buat webinar untuk mendapatkanAnda menjual jenama anda sebagai yang terbaik di dalam niche tertentu. Percaya atau tidak, video sebenarnya adalah pengesahan bahawa andaproduk / perkhidmatan memenuhi keperluan.

November 27, 2017